Oppgaveoppgaveoppgave

February 16, 2006

Hva skal jeg skrive om?

Filed under: Uncategorized — siljesols @ 1:09 pm

Ja, så er jeg i gang med en blogg, ikke verst. Planen er å skrive mine tanker rundt bacheloroppgaven min i bibliotek- og informasjonsvitenskap som skal omhandle bruk av blogger i bibliotek. Etter oppfordring fra Thomas Brevik som har gitt meg både gode råd og oppmuntrende ord, har jeg startet denne bloggen med håp om at noen etterhvert vil komme med noen råd og innspill på temaet.

Jeg har foreløpig ikke kommet så langt med oppgaven, og avgrensning av tema er enda ikke helt sikkert, men leter etter litteratur for å sette meg litt mer inn i det. Jeg har tenkt til å ta utgangspunkt i Skandinavia og hvilke typer bibliotekblogger som finnes, og hva bloggen kan tilføre til bibliotekverdenen. 

Advertisements

7 Comments »

 1. Hei og gratulerer med ny blogg!
  Flott at du har funnet et tema for oppgaven. Bibfeeds (http://www.esbenfjord.dk/bibfeed/) gir en grei oversikt over Skandinaviske bibliotekblogger. Da jeg skulle holde et foredrag om dette for et år siden på Danmarks Bibliotekskole var det langt færre blogger da enn nå, og jeg så klare trender, i Norge dominerte de indivuduelle biblkiotekarbloggene, i Sverige var det spesielt mange prosjektblogger, og i Danmark var det blogger fra bibliotek som dominerte. Jeg lurer på om dette fortsatt stemmer? Jeg vet at det iallefall er langt fler bibliotekblogger her i Norge siden jeg kikket på dette. Det skal bli spennende å se resultatene av dine undersøkelser.

  OBS! Bloggen din vil bli kommentert og lenket til fra Blogg og Bibliotek:-)

  Lykke til
  Thomas

  Comment by lib1point5 — February 18, 2006 @ 6:58 am | Reply

 2. Prosjektoppgaver om Blogger på bibliotekutdanninen i Oslo

  Det ser ut til at flere studenter på Bibliotekutdanningen på Høyskolen i Oslo skal skrive om blogger i sine Batchelor-prosjektoppgaver. Flotte greier, jeg gleder meg til å lese hva de skriver. Det er alltid behov for nye øyne på dette området. …

  Trackback by Blogg og bibliotek — February 18, 2006 @ 7:08 am | Reply

 3. Eg har i over eit år måndelig laga ein politisk kalender for folkebibliotekpolitikk http://www.geirlund.net/tinnesand/kalender2005.htm . Tord Høyvik ha på sin blogg kalla dette for nestenblogging. På torsdag satte eg meg ner for å leggja kalenderen over på ein ekte blogg http://oliven3.wordpress.com/. Legg merke til val av nettbunad. Tilfeldig neppe! Lykke til med oppgåva!

  Comment by Svein Arne Tinnesand — February 18, 2006 @ 9:28 am | Reply

 4. Slik det ser ut på oversikten jeg har satt opp er det flest bibliotek som blogger i Danmark. I Sverige har jeg ikke funnet så mange foreløpig ihvertfall. Min oppfatning er at det har kommet mange individuelle bibliotekarblogger og også bibliotekarstudenter som blogger i Sverige. Nå har jeg jo ikke kommet så langt i mine undersøkelser, så vi får se:-)

  Comment by Silje — February 22, 2006 @ 11:21 am | Reply

 5. Hei.

  Jeg holder på å skrive om norske folkebibliotek som bruker blogg. Denne oppgaven skriver jeg innenfor faget Utforming av nettsteder (3.året på bachelorutdanningen innenfor bibliotek og innformasjonsvitenskap).

  Hilsen Else

  Comment by Else — February 28, 2006 @ 8:37 am | Reply

 6. Lykke til, foresten, du som skal skrive hovedoppgave!

  Comment by Else — February 28, 2006 @ 8:38 am | Reply

 7. Hei.

  Jeg har nå fått meg en blogg på wordpress, http://bibliotekno.wordpress.com.

  Else

  Comment by bibliotekno — February 28, 2006 @ 10:12 am | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: